ריזוטו פטריות ויין לבן

אחרי כמה ימים של גשם, צצות הפטריות. מאוד נחמד לצאת לטיול בטבע ולגלות אותן מבצבצות בתוך הירוק.

הן מגיעות בשלל צבעים וצורות, חלקן נראות מפתות מאוד אך בשום אופן לא כדאי לאכול אם אתם לא מכירים אותן היטב, כי ישנן פטריות רעילות מאוד, גם כאלה שדומות מאוד לפטריות המאכל, ולכן עדיף להיזהר ולקנות פטריות בחנות.

הפטריות מהוות מקור לחלבון, וגם נותנות טעם ומרקם מיוחדים לכל מאכל. אם מכינים תבשילים המבוססים על פטריות, כדאי לשלב כמה סוגים, כדי לקבל טעם עשיר ומגוון יותר.

את מתכון הריזוטו מכינים מאורז מיוחד לריזוטו, וניתן לגוון ולהחליף את האורז בגריסים, שיתנו תוצאה שונה מעט ולא פחות טעימה.

מכיוון שכבר פתחנו בקבוק יין לבישול הריזוטו, מומלץ למזוג כוס גם לליווי הארוחה 🙂

מתכון חורפי: ריזוטו פטריות ויין לבן

500 גרם אורז לריזוטו, אורז מלא עגול או גריסים

4 כפות שמן זית

1-2 כרישות, החלק הלבן בלבד, קצוצה דק

100 גרם פטריות, כמה שיותר סוגים יותר טוב וכדאי להוסיף גם לפחות סוג אחד של פטריות מיובשות, כמו פורצ’יני, אותן יש להשרות כחצי שעה במים קרים.

2 שיני שום

1/2 1 ליטר ציר ירקות – אפשר להשתמש במים של מרק ירקות שבישלתם

1/2 כוס יין לבן יבש – כזה שאתם אוהבים לשתות

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט שמן כמהין, למי שאוהב

אופן ההכנה:

מחממים 3 כפות שמן ומאדים את הכרישה כמה דקות, עד שהיא מתרככת. מוסיפים את האורז או הגריסים ומעט מלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את היין וממשיכים לערבב עד שהיין נספג באורז.

מוסיפים חצי כוס ציר ירקות רותח, ומערבבים. מאדים על אש קטנה עד שהציר נספג. מוסיפים בכל פעם חצי כוס, עד שהאורז רך כמעט לגמרי, אך עדיין נגיס במרכזו. מערבבים מדי פעם.

בינתיים, מטגנים מעט את הפטריות והשום בכף שמן זית, וכאשר האורז כמעט מוכן, מוסיפים אותו לתבשיל. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, מוסיפים עוד חצי כוס ציר ירקות, מערבבים ומאדים עד לספיגת הנוזלים.

מגישים חמים עם עירית קצוצה מעל.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: