קינוחים לחגים – רעיונות ומתכונים פשוטים להכנה

אי אפשר לסיים את ארוחת החג בלי קינוח טעים, אבל רוב הקינוחים המוכרים לנו מכילים מעט ערכים תזונתיים והרבה סוכר ובאופן כללי הם כבדים, עתירי קלוריות ומצריכים זמן הכנה ארוך. האם יש אלטרנטיבות לקינוחים שיעטרו את שולחננו בחגים?

התשובה היא בהחלט כן. קודם כל, תמיד תוכלו לסיים את הארוחה עם מוס שוקולד משובח שאף אחד לא ירגיש שהוא פרווה. 

 freedigitalphotos.net | By Stuart Miles


freedigitalphotos.net | By Stuart Miles

מוס שוקולד עשיר ומשובח

מצרכים:

  • 2 שמנת צמחית
  • 400 גרם שוקולד מריר משובח

אופן ההכנה:

  1. בבן מארי ממיסים את השוקולד
  2. מקציפים את השמנת הצמחית
  3. לערבב יחד את השמנת המוקצפת עם השוקולד בתנועות קיפול
  4. להקפיא בפיירקס סגור בניילון נצמד.
  5. להסתיר היטב במקפיא שלא יחוסל לפני הארוחה 🙂 

עוד אפשרות היא להכין כדורי קוקוס/שקדים/קוקוס ושקדים – מדובר באחת האפשרויות הפשוטות ביותר, שניתן למצוא לה שלל גרסאות ברשת. הרעיון הבסיסי פשוט: לוקחים קוקוס טחון, שקדים טחונים או תערובת של שניהם גם יחד, מערבבים עם ממרח תמרים/חרובים/ריבה ביתית או כל ממרח טעים ובריא אחר שאתם אוהבים עד שנוצרת עיסה. הכמויות משתנות לפי סמיכות הממרח – פשוט מוסיפים כמה כפות עד שהעיסה מספיק מוצקה ליצור ממנה כדורים. מגלגלים, מצפים בקוקוס או בשקדים ומקררים עד להתייצבות.

מעבר לכך, יש לא מעט קינוחים וחלקם יכולים אפילו להוות מנה בארוחה. הנה אפשרות למתכון פשוט וטעים שלא מכביד על הבטן בסיום סעודת החג:

תפוחים אפויים 

קינוח שמשתלב מצויין עם אווירת החג ומכיל בתוכו לא מעט בריאות:

מצרכים:

  • 5 תפוחים
  • שקדים או אגוזים קצוצים
  • 5 משמשים מיובשים,או צימוקים קצוצים
  • 4 כפות דבש 
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן (לא חובה)
  • 3/4 כוס מים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בעזרת סכין  יוצרים חלל באמצע כל תפוח (מוציאים את מרכז  התפוחים)
  3. חורצים פסים בכל תפוח כדי למנוע ממנה להתבקע בזמן האפייה.
  4. מערבבים את האגוזים עם  הצימוקים/ משמשים, דבש קינמון וציפורן וממלאים את התפוחים בתערובת.
  5. שמים את התפוחים בתבנית פיירקס ושופכים מסביב לתפוחים מים לגובה של 1 ס”מ.
  6. לכסות את תבנית התפוחים בנייר אלומיניום.
  7. לאפות את התפוחים בתנור במשך 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים.
  8. להוציא את נייר הכסף מתבנית האפייה ולאפות עוד כעשר דקות
  9. מוציאים את התפוחים מהתנור ומגישים חם. אפשר להגיש את התפוחים בתוספת גלידה או קצפת.

בתאבון! וחג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: