באיזה פירות נמצאו יותר מידי חומרי הדברה? ומה ניתן לעשות?

  • תגובות
  • פירות הקיץ הם מתוקים וקרים, עשירים במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים אבל גם בכמויות חריגות של חומרי הדברה מזיקים, כך פורסם אתמול ב YNET.  בדו”ח שהועבר לטיפול עמותת “אדם, טבע ודין” התגלו נתונים מדאיגים על פירות הקיץ שאנו אוכלים המרוססים באופן שחורג מהתקן בחומרי הדברה מזיקים.

     freedigitalphotos.net | Ambro

    freedigitalphotos.net | Ambro

    בין הפירות והירקות שנמצאו כמזוהמים: ענבים, דובדבנים, משמשים, סלרי, תפוח עץ, פירות הדר, סלק, כוסברה, שמיר, חסה, נענע, לקט עליי בייבי, אגס, קולרבי, אפרסק, תפו”א ופלפל.

    בין הפירות והירקות שנמצאו נקיים: פסיפלורה, אבוקדו, נבטים, בטטה ובצל, שנמצא בהם אחוז אפסי של בדיקות עם חריגות מהמותר.

    חשוב להדגיש כי חומרי ההדברה הם חומרים כימיים וכשהם נספגים בפירות שאנו אוכלים באופן מצטבר עלולות להיות לכך השפעות שליליות על המערכת ההורמונאלית בפרט ועל בריאותינו בכלל.

    חמור מכך, משרד החקלאות אינו מציג את הנתונים על חריגות באופן שקוף ומלא לציבור. כך למשל החריגות הגבוהות ביותר נמצאו (לפי סדר יורד) בערים: אשקלון 14.3%, תל אביב, נצרת, ירושלים, רמלה, חיפה, איזור המרכז וטבריה עם 0%.

    מה אפשר לעשות?

    על מנת לצמצם כמה שיותר את החשיפה לפירות וירקות מרוססים, מומלץ להשרות, לשפשף ולשטוף היטב את הפירות עם מים וסבון, להעדיף לקנות תוצרת אורגנית ואפילו לקלף פירות וירקות.

    לכתבה המלאה לחצי כאן

     

    מערכת האתר

    מערכת האתר

    "מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
    עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


    טיפים ומאמרים נוספים: