מתכון לסופ”ש: עוגת תפוזים קלילה

ID-100211931

www.freedigitalphotos.net | By antpkr

עונת החורף ידועה כעונה הטובה ביותר של התפוזים, מיץ תפוזים סחוט טרי מספק שלל יתרונות בריאותיים כאשר אולי המוכר ביותר – מהווה מקור מצוין של ויטמין C, אבל יש עוד הרבה: אנטי דלקתי, מונע סרטן ומחלות עיכול, מוריד את הכולסטרול הרע, מאזן את לחץ הדם, עשיר באשלגן ומגנזיום, שומר על מראה העור, מקל על עצירות ואפילו מפחית את הסיכון בקרב נשים לשבץ מוחי.

לקראת סוף החורף, הנה מתכון לעוגת תפוזים אוורירית:

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • כוס סוכר או סוכר קוקוס (אפשר להחליף חלק מהסוכר ברסק תפוחים, שגם יוסיף עסיסיות לעוגה)
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח כוסמין

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הוניל, הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.

בתיאבון וסופ”ש נעים!

מקור המתכון: MAKO

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: