סחלב חלבה, שוקולטה ועוד משקאות חורף ב-5 דקות

הקור הזה לא מזמין יציאה מהבית. להיפך – כל מה שמתחשק עכשיו זה לשבת מול התנור עם ספר טוב, חברים טובים או המשפחה ולהתפנק עם משקה חם ומתוק.

אנחנו לא בעד לעבוד קשה ולכן כל המתכונים פה קלים ומהירים ומאוד מפנקים.

סיידר חם בשתי דקות ועצות חשובות לימי הסערה

הסגולות הבריאותיות של התה הירוק – וכמובן שאפשר להוסיף לו גם צמחים מהגינה או מהסופר: לימונית, לואיזה, נענע, מקל קנמון, ג’ינג’ר ואפילו זעתר טרי!

אם בא לכם להשקיע טיפה יותר, סנגריה חמה עם פירות תעשה לכם את הערב

ואם אתם רוצים פינוק לכל המשפחה, נסו את המתכון הבא:

סחלב חלבה ו/או שוקולד בחמש דקות

המתכון הבא מבוסס על מתכון של פיליס גלזר (ראו כאן את המתכון המקורי).
במקור אוכלים את הסחלב קר, כמו פודינג, אך היום קורצת יותר האופציה החמה.

המצרכים:

3 כוסות חלב: סויה / אורז /שקדים /שבולת שועל וכו’
2 כפות דבש, סילאן ללא תוספת סוכר או סירופ מייפל אמיתי
2 כפות קורנפלור
4 כפות טחינה גולמית (רבע כוס)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בסיר 2 כוסות חלב עם הדבש/מייפל/סילאן.
מביאים לרתיחה על אש קטנה.

2. בינתיים, מערבבים את הקורנפלור עם כוס חלב קר.
כדי שלא יהיו גושים, אפשר לשפוך מעט חלב לתוך הקורנפלור, לערבב עד שנוצרת משחה, ורק אז להוסיף את שאר החלב.

3. כשהחלב שבסיר רותח, שופכים לתוכו את תערובת החלב הקר והקורנפלור.
מערבבים היטב במטרפה עד שמתחיל להסמיך (חצי דקה-דקה).

4. מוסיפים את הטחינה, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

5. מוזגים לכוסות ומעטרים במעט חלבה מפוררת, סילאן, קוקוס, גרנולה או שברי אגוזים.
אפשר להוסיף גם מעט קנמון או קמצוץ של צ’ילי מיובש, כדי לשדרג ולתת עקיצה נעימה בלשון
או לחתוך תותים ובננות ולפזר מעל.

רוצים את זה ביותר מושחת?

הוסיפו שתי כפות קקאו איכותי במקום או ביחד עם הטחינה ותקבלו שוקולטה שכמוה עוד לא טעמתם.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: