מתכון בריא: מרק כתום עם עדשים וסלרי

הסתיו כבר כאן, אולי קשה להרגיש, אך בערב כבר ניתן לחוש בהתקררות מסויימת. זה זמן מצוין להחזיר את המרקים לתפריט הבריאותי. הפעם בחרנו להביא לכן מתכון למרק כתום עם עדשים וסלרי.

המרק מתבסס על שלושה מרכיבים כתומים החשובים לבריאותנו: הגזר והדלעת, בעלי ערך תזונתי רב ומכילים בטא קרוטן, המעניק למרק כמות יפה של ויטמין A ואת צבעו הכתום. עדשים כתומות עשירות בוויטמינים, מינרלים וחומצה פולית ואכילתן מסייעת במניעת סרטן וכולסטרול. התוספת של הסלרי מהווה גם כן מקור לסידן, ברזל וויטמינים.

תוספת שיבולת שועל מסמיכה את המרק והשילוב שלה עם העדשים מספקת לנו חלבון מלא ואיכותי והופכת את המרק לארוחה מלאה ומזינה.

המצרכים הדרושים:

2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
350 גר’ דלעת חתוכה לקוביות
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לחתיכות קטנות
1 תפו”א חתוך לקוביות
1/2 כוס עדשים כתומות שטופים היטב
1/2 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חלב קוקוס (ללא חומרי שימור)
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף ופרוס דק
מעט אגוז מוסקט
1 כף כורכום
1 כפית מלח
פלפל שחור (לפי הטעם)
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף (בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את אבקות התבלין ואת הג’ינג’ר.
מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כ- 2 ס”מ מעל קו הירקות. מוסיפים את הג’ינגק
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
חמש דקות לפני הסיום מוסיפים את שיבולת השועל והקוקוס.
טוחנים את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ולתקן את התיבול.

מסירים מהאש ומוזגים לצלחות. מוסיפים ממש שתי טיפות של שמן שומשום לכל קערה. מעטרים בפלפל שחור, ואוכלים.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: