
http://www.freedigitalphotos.net/ | By Somchai Som
כל מי שמתעניין אפילו קצת בתזונה ובריאות, יודע שחשוב לאכול דגנים מלאים.
כתבה חדשה שהתפרסמה ב YNET מספרת על מחקרים חדשים שמחזקים את ההמלצה הזאת.
בואו ניזכר למה טוב לאכול דגנים מלאים
הדגנים המלאים מכילים סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע (טוב לדיאטה) ולוויסות ספיגת הפחמימות מהמזון.
הם עוזרים להפחית יצר לחץ דם ולהוריד את רמות השומנים בדם. כך הם מפחיתים את הסיכון לחלות בסוכרת ובמחלות לב.
הם מסייעים גם לעיכול תקין ולחיזוק אוכלוסיית חיידקי המעיים ה”טובים” (החיידקים הפרוביוטים) ובעקיפין תורמים לחיזוק המערכת החיסונית.
הם מכילים גם מינרלים רבים וויטמינים, בעיקר מקבוצת B, שמשפיעים לטובה על מערכת העצבים.
מה חדש במחקרים בתחום?
מחקרים חדשים מראים חד משמעית סיכון נמוך לתמותה ממחלות לב, אצל מי שאוכל דגנים מלאים מדי יום.
ובמספרים: על כל 28 גרם של חיטה מלאה שנאכלה ביום, סיכון התמותה הכללי ירד ב-5%, והסיכון למות ממחלת לב ירד ב- 9%.
ככל שאוכלים יותר דגנים מלאים – כך יורד הסיכון לתמותה.
בסך הכול, הנחקרים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של דגנים מלאים מדי יום, היו בסיכון תמותה נמוך ב-10% לעומת הנחקרים שצרכו את הכמות הקטנה ביותר של דגנים מלאים.
מיהם הדגנים המלאים?
חיטה מלאה ומוצריה, אורז מלא, גריסים, שבולת שועל, שיפון, כוסמין (יש גם לבן, אז לשים לב שרשום “מלא”), כוסמת, דוחן. גם הקינואה נכללת ברשימה, למרות שמבחינה בוטנית זה היא לא דגן, אך מבחינה תזונתית היא מכילה את כל היתרונות שבדגנים המלאים.
השתכנעתם? זה הזמן לבשל חמין דגנים מלאים לשבת חורפית!
חמין דגנים מלאים
אחד מהמאכלים המחממים גם את הגוף וגם את הבית (כל הלילה בבישול).
אני אוהבת להכין חמין עשיר בקטניות, חיטה, ביצים ותפוחי אדמה. אפשר להוסיף בטטה מתוקה או גזרים שלמים.
המתכון אינו מכיל בשר. הוא עשיר ומלא מבחינה תזונתית גם כך.
בתוספת סלט טרי גדול – יש לכם ארוחה מלאה.
אם בכל זאת רוצים להוסיף מנה עיקרית – אפשר לצרף גם קציצות חומוס וירקות או המבורגר עדשים ולקבל ארוחה עשירה ומלאה בכל טוב.
לכן, שימו לב לסדר:
מטגנים בצל גדול עד להשחמה עם 3 כפות שמן.
מזליפים 3 כפות דבש או סילאן על החמין