מרק ריבוליטה וקרוסטטת תותים: מתכונים חמים לימים קרים

מי כמו האיטלקים מבין באוכל טוב :).
לפניכם שני מתכונים איטלקיים קלים להכנה וטעימים שכיף לבשל למי שאוהבים במיוחד.

מרק ריבוליטה טוסקני

מרק ירקות עם שעועית. גם חם, גם משביע וגם קל להכנה.
רשימת המרכיבים ארוכה, אבל לא חייבים לרוץ לקניות. אפשר לגוון לפי הירקות שיש לכם בבית.
אפשר להוסיף קרוטונים שהכנתם לבד, לתוספת טעם וקראנצ’יות.

המצרכים

2 כוסות שעועית לבנה או חומה (אפשר גם קפואה)

 2 בצלים (לבן או סגול) קצוצים בינוני

2 גזרים מגוררים או חתוכים לקוביות

2-4 גבעולי סלרי קצוצים

1 תפ”א חתוך לקוביות

1/4 כרוב חתוך לרצועות

4 עגבניות קצוצות

1 זוקיני/ קישוא חתוך לקוביות

8 שיני שום פרוסות

4 גבעולי מנגולד חתוכים

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

1/2 כוס בזיליקום טרי קצוץ

1/4 – 1/2 כוס שמן זית

 מלח, פלפל/ קצת צ’ילי גרוס

אופן ההכנה

1. משרים את השעועית למספר שעות במים, ומבשלים עם כמה עלי מרווה עד שמתרכך.
אם משתמשים בשעועית קפואה אפשר לעבור ישר לשלב הבא.

2. בסיר גדול מאדים את הירקות מספר דקות, עד שמתרככים מעט.

3. מוסיפים 3-4 ליטר מים, את השעועית ואת רסק העגבניות ומביאים לרתיחה.

4. מבשלים 45 דקות על אש בינונית.

5. מוסיפים שמן זית, פטרוזיליה ובזיליקום, מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות.

קרוסטטת תותים

עוגה איטלקית על בסיס בצק פריך וריבה.
אפשר להחליף את הריבה בכל ריבה שאוהבים, ובקיץ – להחליף את התותים בשזיפים, נקטרינות או משמשים.

החומרים:

לבצק:

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה טבעית (ללא אלומיניום)

1/2 כוס סוכר דמררה או סוכר קוקוס

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/2 כוס פחות כף מי קרח

1/2 כפית תמצית וניל

למלית:

1 קופסה תותים טריים

2 כפות קורנפלור

2 כפות סוכר

חצי כוס ריבת תותים או שזיפים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים במיקסר ערבוב קצר, רק עד שנוצרים פירורים.

2. מאחדים את הפירורים לגוש אחד, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה-שעתייים.

3. חוצים את התותים, מערבבים בעדינות עם הקורנפלור ומניחים בצד.

4. מוציאים את הבצק המקורר, ומרדדים לעלה בעובי 30 מ”מ. אפשר לרדד ישר על נייר אפיה.

5. מעבירים את הבצק לתבנית פאי, רצוי עם נייר אפיה. מרפדים היטב את התבנית ומשאירים את השוליים.

6. מורחים את הריבה על הבצק.

7. מסדרים את התותים בצפיפות על הריבה. מפזרים מעל 2 כפות סוכר. מקפלים את שולי הבצק מעל התותים.

8. אופים ב-200 מעלות כחצי שעה, עד שהבצק משחים מעט.

מצננים וטורפים!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

המדריך המלא לירידה במשקל!