כולסטרול: האם הוא מזיק לנו או לא? לקראת יציאת ההנחיות החדשות

heart

http://www.freedigitalphotos.net/ | By winnond

כתבה שפורסמה ב YNET מספרת לנו על המהפכה המטלטלת בימים אלה את עולם התזונה: האיגוד האמריקני לתזונה עומד לפרסם הנחיות חדשות, לפיהן הכולסטרול אינו מהווה סכנה לבני אדם.
זה מדהים, לאור העובדה שכבר עשרות שנים מטיפים לנו להפחית את צריכת הכולסטרול כדי לשמור על הלב וכלי הדם.

איך זה יכול להיות? בואו נעשה סדר:

ההנחיות הישנות פורסמו לפני כ-30 שנה, והן התבססו על מספר מחקרים שנעשו אז. מסתבר שהדעות חלוקות מאוד לגב תקפותם הסטטיסטית של המחקרים.
מחקרים אחרים שנעשו מאז לא הוכיחו קשר בין אכילת כולסטרול לבין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.
למעשה, כיום סבורים החוקרים שמרבית הכולסטרול ה”רע” שבדם מיוצר על ידי הכבד, ולא מגיע מהתזונה והוא מושפע יותר מהתורשה. לכן אנו פוגשים לא פעם במקרים של אנשים שלא אוכלים כמעט מוצרים עתירי כולסטרול, ובכל זאת סובלים מרמות כולסטרול גבוהות.

פה חשוב להדגיש, כי הכולסטרול הוא חומצת שומן חשובה מאוד לתפקודים שונים של הגוף, ולכן הגוף מייצר אותו בעצמו.

אז מותר לאכול כמה כולסטרול שרוצים?

לא ממש. אמנם הכולסטרול כשלעצמו אינו מזיק, אבל הבעיה היא שהוא מתחמצן בקלות ואז הוא שוקע על דפנות כלי הדם וגורם לטרשת עורקים.
הגורמים לחמצון שלו רבים, בין היתר: זיהום אויר, עישון, כימיקלים שונים במזון ובאויר שאנחנו נושמים ועוד. יתכן שגם השומן הרווי והסוכר משפיעים.

מזונות המכילים כולסטרול בדרך כלל יכילו גם שומן רווי, כך שאי אפשר באמת להפריד. כמו כן, כמות גדולה של כולסטרול גורמת להשמנה, שגם היא לא תורמת לבריאותנו.

לסיכום, אפשר לאכול ביצים בכיף, אבל עדיין צריך להימנע ממזונות שמכילים הרבה שומן מן החי, מזונות מעובדים, מתועשים ומטוגנים וממזונות עשירים בסוכר.

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: