חלה מתוקה חגיגית ומשודרגת

freedigitalphotos.net | By Serge Bertasius Photography

freedigitalphotos.net | By Serge Bertasius Photography

חלה מתוקה מתוצרת בית היא תענוג כפול: קודם מתענגים על הריח שמציף את כל הבית ואחר כך כמובן הטעם שאי אפשר לקנות בשום חנות.

בסרטון הבא יש הדגמה לקליעת חלות עגולות בשלוש דרכים, מהקשה אל הקל 🙂 ואפשר כמובן גם לקלוע צמה רגילה כמו שהיינו עושים בגן.

מתחת לסרטון הוספנו מתכון משודרג לחלות מקמח מלא, אופציה גם לטבעוניות, עם או בלי מילוי צימוקים ותפוחים.

מתכון לחלות מתוקות

המצרכים:
(לשלוש חלות גדולות או שתיים ענקיות)

1 ק”ג קמח מלא 70% או קמח כוסמין 
2 כפות שמרים יבשים (1 שקית)
1/2 כוס סוכר חום
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2 ביצים
2 כוסות מים
לטבעונים: אפשר להחליף את הביצים בחצי כוס מים נוספת.

לזיגוג:

2 כפות דבש/סילאן מעורבבות עם שתי כפות מים חמים

גיוונים:

1 כוס צימוקים
1 כוס תפוחי עץ מיובשים, חתוכים גס

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ולשים היטב, לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים שאינו נדבק.
אם הבצק קשה מוסיפים עוד רבע כוס מים. אם הוא מעט דביק, ממשיכים ללוש עוד, עד שכל המים נספגים היטב בקמח.

מניחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת לחה, במקום חמים, להתפחה – שעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.

לאחר מכן לשים אותו עוד כמה דקות ומכינים את החלות.

אפשר לקלוע כמו בסרטון, ואפשר גם לשדרג:
מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומפזרים צימוקים או תפוחים. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך. כך ממשיכים עם שאר הכדורים, ומהנקניקים שנוצרו קולעים את החלות.

לעצלנים: פשוט מוסיפים את הגיוונים לבצק בשלב הלישה הראשונית.

מורחים את החלות הקלועות בדבש מהול במים ומניחים לתפיחה כחצי שעה, עד שהן תופחות מאוד.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את החלות התפוחות כחצי שעה, עד שהן משחימות והריח בבית בלתי אפשרי.

אם נשאר לך בצק, את יכולה להכין לחמניות אישיות בצורת תפוח בדבש,
לחצי פה לצפיה במתכון>>

חג שמח!

מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים:

המדריך המלא לירידה במשקל!