הסלק – מזון העל האופנתי החדש

beetroot

freedigitalphotos.net | By phasinphoto

כפי שכבר כתבנו בעבר, לסלק יש יתרונות בריאותיים רבים (ראו כתבה).
מסתבר שלאחרונה הסלק הפך להיות מזון העל האופנתי החדש, לצד הקייל, זרעי הצי’ה והגוג’י ברי.

הסלק עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים – ויטמיני A,B,C, מגנזיום, ברזל זמין, סידן ועוד.
הוא מכיל כמויות גדולות של חומצה פולית, ולכן מומלץ מאוד לנשים בהריון.
הוא מכיל נוגדי חמצון חזקים, נוגדי דלקת, מונע מחלות כלי דם, מפחית לחץ דם, מנקה את הכבד ומסיע בנטרול רעלים מהגוף ואף מיטיב עם חולי סרטן.

אם כל זה לא מספיק, הרי שלסלק יש גם מראה משגע שהופך כל מאכל ושולחן לחגיגה של צבע.
מחירו הנמוך הופך אותו לאחד מהסופר-פודס הכי זמינים ונגישים שיש.

את הסלק אפשר לאכול בכל צורה כמעט:
טרי – מגורר או חתוך קטן בסלט, או כמקלות עם מטבל לצד ירקות נוספים.
מבושל או מאודה – ופרוס לפרוסות או לקוביות. יקבל באהבה כל רוטב, חמוץ, חריף או מתוק. יש אפילו שמכינים ממנו ממולאים.
אפוי בתנור – אז הוא מקבל טעם עמוק ועשיר. נסו להוסיף אותו לאנטיפסטי או ירקות קלויים בתנור. מעדן.
תוספת למיץ או שייק – יתן צבע סגול עז, רעננות וגלולה מרוכזת של בריאות. בנוסף, גם יתן מתיקות מעודנת בלי להעמיס כמויות גדולות של סוכר.

השתכנעתם? מוכנים להכין סלט?

סלט קייצי עם סלק טרי

המצרכים לסלט:

סלק קטן פרוס לרצועות דקות בעזרת קולפן, או חתוך לג’וליאנים (קיסמים)
חצי כוס נבטי חמניה
צרור קטן של עלי רוקט או ארוגולה
6-7 עלי חסה טריים ורעננים
חופן אגוזי מלך לא קלויים, שבורים גס
1 תפוח סמיט חתוך למקלות דקיקים
 
הרוטב:
2 כפות סילאן
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
מעט מים
מיץ מחצי לימון
 
את הסלט הזה מאוד מתאים להגיש בקערה שקופה, בשכבות של צבע,
ולערבב ממש לפני האכילה.
 
מסדרים את החסה בקערה,
מוסיפים את הרוקט ונבטי החמניה.
מעל את רצועות הסלק והתפוח
מפזרים מעל הכול את האגוזים
שופכים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
 
בתיאבון!
מערכת האתר

מערכת האתר

"מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


טיפים ומאמרים נוספים: