היתרונות הבריאותיים של מיץ עשב חיטה

  • תגובות
  • מיץ עשב החיטה הינו המיץ הנסחט מעשב חיטה שגודל בתנאי חממה במשך כ-12 יום. בשלב זה עדיין אין בו גלוטן כי הוא עדיין לא נושא פרי. לכן הוא יכול לשמש גם אנשים שסובלים מרגישות לגלוטן. מיץ עשב החיטה עשיר בכלורופיל ולכן יש בו תכונות רפואיות חשובות. הוא מכיל שפע של מגנזיום, נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים.iStock_000021942638Small

    • שתיה על קיבה ריקה לזירוז ניקוי רעלים מהכבד
    • לשיפור פעילות מערכת העיכול
    • מצויין להמוגלובין נמוך בגלל העושר בברזל
    • גרגור בפה לדלקת חניכיים ולדלקת גרון
    • להנחה על צלקות מניתוחים לשם ריפוי מהיר.  רצוי להניח על צמר גפן או על גבי “פולפה” – העשב הלעוס של החיטה שיצא ממכונת המיץ.
    • להנחה על כוויות
    • להנחה על ורידים נפוחים
    • מצויין לכל המחלות הכרוניות (כגון סוכרת, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה)
    • מצויין לחולי סרטן
    • טוב לשטיפה וגינלית במקרה של יבלות וירוס הפפילומה בצוואר הרחם
    • טוב לשטיפת מעי גס לאחר חוקן מים
    • מכיל אנזימים שמסייעים בעיכול
    • עשב החיטה
    • מכיל אנזים בשם ציטוכרום אוקסידז הנחוץ לנשימת התאים 

    היכן משיגים:

    מי שגר בצפון יכול להשיג במושב בצת (ליד נהריה) אצל שטמפפר. עשב החיטה נמצא בכל חנויות הטבע על מדף במקרר. בד”כ ארוז או בשקית ניילון או בקופסת פלסטיק. חבילה של עשב חיטה טרי וירוק אמורה להספיק לבין 3-4 מנות מיץ עשב חיטה.

    יש להקפיד שהעשב יהיה ירוק ולא עם כתמים צהבהבים (דבר המעיד על כך שאינו טרי).

    אורך חיי המדף של עשב החיטה

    בד”כ עשב החיטה מחזיק במקרר 3-4 ימים. כמובן עדיף כמה שיותר קרוב לקציר.

    איך מכינים מיץ מעשב חיטה:

    אין לסחוט אותו במכונת מיצים רגילה אלא במכונה עם “חילזון” שעובדת באיטיות  יש מכונה מיוחדת לסחיטת מיץ עשב החיטה. האיטיות קריטית וכן גם הימנעות מרעש המנוע שבמכונת מיצים חשמלית. מהירות, רעש ומגע עם מתכת פוגעים בנוגדי החימצון שבעשב.

    האם אפשר להנביט עשב חיטה לבד?

    למי שיש תחתיות של אדניות מוארכות או מגשי קפטריה – ניתן לחורר אותם ולהכין מצע של אדמה לעציצים עם קומפוסט. להשרות את החיטה 12 שעות ואז לפזר על האדמה, להשקות ולכסות עם תחתית או מגש נוסף למשך 3 ימים. להשקות כל יום. אחרי 3 ימים להסיר את המכסים ולהניח במקום מוצל. תוך שבוע עד עשרה ימים מקבלים עשב חיטה בגובה 10-15 ס”מ מוכן לקציר.

    לבריאות !

    עדנה מינץ - טיפול בתזונה, סדנאות בישול טבעי

    עדנה מינץ - טיפול בתזונה, סדנאות בישול טבעי

    מטפלת בתזונה, מרצה, מנחת סדנאות בישול טבעי ובריא
    דוא"ל: mintzedna@gmail.coml
    טלפון: 052-3978782


    טיפים ומאמרים נוספים: