היתרונות הבריאותיים של יין אדום

  • תגובות
  • כוס יין אדום עם ארוחת הערב, כבר שנים נחשבת לבריאה ללב.  מחקרים מדעיים מצביעים על היתרונות הרבים של יין אדום בהגנה על העורקים, בהפחתת הסיכון למחלות לב ואף בהאטה של התקדמות מחלות ניווניות כמו פרקינסון ואלצהיימר.

    הכמות המומלצת לנשים היא לא יותר מכוס אחת ליום, חשוב לשמור על הכמות הזאת מאחר וכאשר עוברים את הכמות הזאת היתרונות הבריאותיים עלולים להפוך לחסרונות.

    ד”ר פליציה שטרן, מנהלת תחום תזונה נכונה באגודה לבריאות הציבור והדיאטנית דורית וורמן, מסבירות בכתבה שפורסמה ב YNET בריאות, מהם היתרונות הבריאותיים בשתייה מתונה של יין אדום:
    1. סיכון נמוך למחלות לב וכלי דם
    2. הקטנת הסיכון לסרטן המעי הגס, סרטן שחלות, סרטן תאי העור וערמונית.
    3. סוכרת מסוג 2 – הורדת רמות הגלוקוז, ההמוגלובין וההמוגלובין המסוכר.
    4. תפקוד הריאות
    5. הפרעות נוירולוגיות
    6. מערכת העיכול
    למי אסור לשתות יין אדום?
    • נשים בהריון
    • בשילוב עם תרופות
    • אנשים הנוטים לאלכוהוליזם
    • הסובלים מאלרגיות
    • הסובלים ממיגרנות 
    • הסובלים מרפלוקס חומצי

    http://www.freedigitalphotos.net

    http://www.freedigitalphotos.net

     לסיכום, ליין אדום יבש יתרונות בריאותיים רבים שניתן להינות מהם אבל חשוב להקפיד על המינון המתאים (לנשים כוס אחת ביום ולגברים 2 כוסות). ורק כאשר לא ידועה בעיה בריאותית כלשהי.
    לכתבה המלאה ב YNET לחצו כאן
    מערכת האתר

    מערכת האתר

    "מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
    עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


    טיפים ומאמרים נוספים: