היתרונות הבריאותיים של הקייל

  • תגובות
  • קייל הוא אמנם סוג של כרוב אך אל תטעו, לא מדובר בכרוב סטנדרטי. למעשה, רוב האנשים כלל אינם מכירים במה מדובר ונדמה כי הקייל הוא סוג של ירק המשויך עם חובבי בריאות בלבד. הקייל בריא מאוד במיוחד לנשים, מאחר ומייחסים לו מניעת סוגי סרטן שונים האופייניים לנשים. 

    KALE 

    freedigitalphotos.net / By worradmu

    freedigitalphotos.net / By worradmu

    מדובר בכרוב שנחשב למזון על, שכן הוא עשיר בויטמינים שונים, מינרלים, סיבים תזונתיים ואפילו מכיל בתוכו חומרים אשר יכולים למנוע סרטן ולגרום לירידה בכולסטרול. מדובר בירק מומלץ לחיזוק המערכת החיסונית בעונת החורף בפרט.

    אילו ויטמינים ניתן למצוא בקייל? מדובר ברשימה ארוכה למדי, הכוללת ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין E, מגנזיום והרשימה עוד ארוכה. כמו כן, בקייל זוהו רכיבים הקרויים פלבנואידים והם אחראים על היכולת שלנו לעמוד בפני דלקות, מה שיכול להפוך אותנו לעמידות בפני מפגעי החורף הישראלי.

    מניעת סרטן, הכיצד?

    מאז שנמצא קשר בין הקייל לבין יכולתו למנוע סרטן, מחקרים רבים בוצעו במטרה לאשר את הטענה הזו ואכן, נמצא כי קייל יכול למנוע סוגים שונים של המחלה, כמו למשל סרטן שד, סרטן השחלות, סרטן המעי הגס ועוד. כיצד זה אפשרי? לאחר שאנו צורכות קייל, חלה עליה ברמה של הלוטאין והבטא- קרוטן בדמנו, מדובר בנוגדי חמצון אשר יכולים למנוע את התפתחות הסרטן וכן מחלות נוספות כמו למשל טרשת עורקים וקטרקט.

    מה עושים עם זה?

    אז אחרי שהבנו כמה הקייל בריא לנו, נשאלת השאלה – כיצד משיגים אותו? את הקייל לא ניתן להשיג בכל הסופרים אלא בעיקר בחנויות טבע או בשווקים אורגניים. הקייל אפשר לאפות בתנור ולהכין ממנו מעין צ’יפס קריספי ואפילו להכין ממנו קציצות טעימות ובעיקר- בריאות.

    לסיכום, אם טרם התוודעתן לסגולותיו של הקייל, כדאי מאוד לערוך היכרות ולחפש אותו בחנויות הטבע הקרובות לביתכן. שילוב הקייל בתפריט היומי לבטח יתרום רבות לבריאותכן.

    מערכת האתר

    מערכת האתר

    "מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
    עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


    טיפים ומאמרים נוספים: