בפטרוזיליה משתמשים במאכלים רבים על מנת ליהנות מהטעם המיוחד שלה ולפעמים אפילו רק לצורך קישוט. מאחר וקל לגדל אותה, לרבים מאיתנו יש אותה בעציץ או בגינה, אבל האם היית מודעת לכל היתרונות הבריאותיים שיש לפטרוזיליה?
כבר בעת העתיקה גילו את היתרונות הבריאותיים של הפטרוזיליה, מכילה לא רק טעמים אלא גם שפע של חומרים מזינים, ויטמינים ומינרלים וטובה לכולם. כתבה שפורסמה ב YNET מסבירה כיצד הפטרוזיליה יכולה לשפר את הארוחה מבחינת הערכים הבריאותיים שלה.
להלן היתרונות הבריאותיים המוזכרים בכתבה:
- עשירה בויטמין C
- מקור לויטמין K החשוב לבניית העצם
- מגנה מפני תהליכי חימצון
- יעילה לבריאות העיניים
- יעילה במניעת לחץ דם
פטרוזיליה טובה לבריאות האישה
הפטרוזיליה ידועה ביכולתה להקל על בעיות נשיות כגון תופעות גיל המעבר, התסמונת הקדם וסתית, כאבי מחזור, נפיחויות ואף נשירת שיער.
הטיפים של מה חדש:
- תמיד העדיפו פטרוזיליה טרייה על פני יבשה או כתוסף מזון.
- פטרוזיליה טרייה היא פריכה, לא מומלץ להשתמש בצרור שיש בו עלים צהובים שכן הם מאבדים מהערכים הבריאותיים שלה.
- לפני השימוש יש לשטוף את הפטרוזיליה במים קרים, כדאי לעשות זאת זמן קצר לפני האכילה על מנת שהיא לא תתקלקל.
- ניתן לשמור את הפטרוזיליה בשקית ניילון במקרר עד כשבוע.