ארטיק וניל מצופה שוקולד – טבעוני ללא גלוטן

  • מאת: עופר קוצר

    מי לא מכיר את המעדן גלידה על מקל (ובשמו הפחות מוכר: שלגון) והקלאסי של גלידת וניל מצופה שוקולד? טעם ילדות שנעים וכיף להיזכר בו אבל פחות אם אתם טבעונים או נמנעים מאכילה של גלוטן.

    מה אם נספר לכם, כי יש מתכון מעולה להכנת ארטיקים המתאימים לטבעוניים (או כאלו שנמנעים מחלב) וגם לאנשים שהפסיקו לצרוך גלוטן מסיבות שונות?

    תופתעו לגלות כמה קל להכין את המתכון שנחשוף כאן עבורכם. המתכון גובש לאחר ניסיונות מרובים ורק עד שהגענו למרקם המושלם העלנו אותו כאן על הכתב ולרשת 🙂

    עכשיו לא רק אנחנו נהנה ממתכון משובח, קיצי וקליל אלא גם הגולשים המסורים שלנו.

    הארטיקים המיוחדים מתאימים לכל מצב ובכל עונות השנה – אם בא לכם לארח ולפנק את האורחים, את הילדים שלכם או רק את עצמכם מול הטלוויזיה, מה שבטוח שמצפה לכם הנאה מתוקה בפה שהיא לגמרי טבעונית ולגמרי נטולת גלוטן. אז… תהנו! 

    לארטיק:

    • 400 מ”ל קרם קוקוס
    • 150 גרם חמאת קקאו
    • 1 כף תמצית וניל איכותית או 2 כפות תמצית וניל לא אכותית.
    • 5 כפות אגבה

    להרתיח הכל בסיר קטן לקרר לילה במקרר.
    להקציף ומלא כלים לארטיקים ולמקפיא.

    לשוקולד המתקשה:

    • 160 גרם מוצקי קקאו
    • 100 גרם חמאת קקאו

    להמיס בבן מרי ואחרי שהחומרים נמסו יש להוסיף (כאשר הם עדיין בחימום) 10 כפיות מלאות של אגבה בשלוש פעמים.
    כל פעם לערבב טוב ורק אז להוסיף עוד כפיות.

    לאחר הערבוב, יש להוציא מהמים ולטבול בעדינות את הארטיק הקפוא בפנים.

    מומלץ לתת לשוקולד להתייבש כמו שצריך ורק בסוף התהליך, להכניס את הארטיק לפריזר.

    מערכת האתר

    מערכת האתר

    "מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
    עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


    טיפים ומאמרים נוספים:

    המדריך המלא לירידה במשקל!