ארג’יל – מה זה ולמה זה טוב?

  • תגובות
  • ארג’יל הוא חימר ירוק או לבן שניתן לקנות בחנויות טבע ובבתי מרקחת. זוהי אדמת חימר בצורה של אבקה וכדאי שתהיה תמיד בבית.

    למה? נהדר להשתמש באבקת חימר, במיוחד בירוקה, למקרה של דלקת חניכיים. מערבבים 1/2 כפית חימר ירוק עם טיפ-טיפה מים, אפשר להוסיף 1-2 טיפות שמן עץ התה. נוצרת עיסה ירקרקה וממנה מורחים שכבה דקה על החניכיים ומשאירים שם.

    אפשר להשתמש בחימר ירוק על מברשת שיניים במקום משחת שיניים. ניתן להוסיף לחימר הירוק מעט סודה לשתיה ולצחצח עם התערובת.

    לפצעונים או חצ’קונים – מערבבים 1/2 כפית חימר ירוק עם מעט מים ואת התערובת שנוצרה למרוח על כל פצעון/חצ’קון (אם צריך, אפשר על כל הפנים). התערובת מעולה לשימוש גם לפצעי בגרות. אפשר לתת לזה להתייבש על הפנים ולישון עם החומר היבש כל הלילה.

    פעם, אחד מבניי עמד לנסוע לחו”ל וממש מתחת לסנטר צמח לו “בונגול” בגלל שערה שהתהפכה לתוך העור. חיש קל שמתי לו “בוץ ירקרק” על המקום וציידתי אותו בקופסה קטנה עם עוד אבקה לשים במהלך הטיסה (מעורבב במעט מים, כמובן). כשהוא נחת בארה”ב זה כמעט נעלם לגמרי.

    מקור התמונה: africa

    ליאורה פסקר - סדנאות בישול טבעי

    ליאורה פסקר - סדנאות בישול טבעי

    מנחת סדנאות בישול טבעי ובריא וטבעונית.


    טיפים ומאמרים נוספים:

    תגיות