10 יתרונות בריאותיים של האפונה:
אפונה שייכת למשפחת הקטניות ובכל פרי קטן כל כך, ארוזים יתרונות בריאותיים רבים ולכן מהווה מקור מצוין לחומרים מזינים.
- אפונה דלה בשומן ומבחינה קלורית בעלת ערך נמוך משעועית למשל.
- עשירה בכמויות גבוהות של נוגדי חמצון ולכן נחשבת כאנטי אייג’ינג.
- נחשבת כאנטי דלקתית ומגנה על המערכת החיסונית מאחר ומכילה כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים חיוניים.
- מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים ומסייעת לפעילות תקינה של המעיים.
- מסייעת במניעת מחלות לב וכלי דם בשל כמות טובה של ויטמין B וחומצה פולית.
- מכילה כמות נדיבה של ויטמין K המסייע בספיגת הסידן בגוף ובכך מונעת אוסטאופורוזיס.
- בשל הפיטוסטרולים המצויים בה, מפחיתה את הכולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב.
- מחקר הראה קשר בין אכילה של אפונה לירידה בסיכון לסרטן הקיבה.
- עשירה בחלבון בריא ולכן יכולה להתאים למי שהתזונה שלו חסרה בחלבונים.
- תורמת לשיפור מראה העור ולמניעת קמטים.
מתכון בריא: מרק אפונה טעים וסופר קל להכנה
המצרכים הדרושים:
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר מגורר
- 1 קולורבי גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- חצי קילו אפונה יבשה, רצוי להשרות במים יום לפני
- 4 כוסות מים
- מלח, פלפל וכמון
- צרור גדול של כוסברה או פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- בסיר מטגנים את הבצל, מוסיפים 1 גזר מגורר, מוסיפים את שיני השום ואת האפונה. מוסיפים כ 4 כוסות מים (2 לכסות את כל הכמות במים ועוד כ 2 כוסות נוספות).
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כפית כמון.
- מביאים לרתיחה ונותנים לאפונה להתרכך, מחלישים את האש ואם התערובת סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד מים רותחים.
- ניתן להגיש גס או להעביר בבלנדר למחית חלקה (ילדים מעדיפים בצורה כזאת).
בתיאבון!