איך להכין אורז טעים ובריא

  • תגובות
  • רבים לא אוהבים אורז מלא ובעיקר כשמדובר בילדים. מספיק להזכיר את השם “אורז מלא” כדי שיעקמו את האף.

    בכל זאת, כדאי לאכול אורז מלא בשביל הסיבים וגם בגלל האינדקס הגליקמי שלו.

    למעשה, אין הבדל גדול באינדקס הגליקמי של אורז מלא משל אורז לבן.

    מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לשפר את איכות האורז וגם לענות לצרכי הסועדים האחרים?

     יש לי שני פתרונות לכך:

    1.         להשתמש באורז בסמטי לבן שהוא טוב יותר מאורז מלא רגיל.

    2.         לבשל את האורז המלא בהרבה מים (כמו פסטה), לאחר שהתרכך לסנן ולטבל לפי הטעם.

    אפשר להוסיף בצל מאודה, קישוא מרוסק, גזר מרוסק, כרובית מרוסקת, סלרי עלים עוד

    בכל מקרה, להשרות את האורז במים לפחות 5 שעות לפני הבישול דבר שמשביח אותו עוד יותר מבחינה תזונתית. לאחר ההשריה יש לשפוך את המים ולשטוף את האורז

     כמובן שאורז בסמטי מלא הוא הטוב מכולם (זה המאורך הנמכר בתפזורת, אינו אורז בסמטי מלא).

    מקור התמונה: ww.freedigitalphotos.net

    חינם: חוברת מתכונים מיוחדת לסובלים מסוכר גבוה!

    איריס פלג - מומחית לחיים עם סוכרת

    איריס פלג - מומחית לחיים עם סוכרת

    מנהלת מרכז מותר לחיים טובים עם סוכרת.


    טיפים ומאמרים נוספים: