אבקת אפיה וסודה לשתיה

  • תגובות
  • הן נותנות למאפים את המרקם האוורירי האהוב אבל יש להן גם חסרונות שכדאי להכיר: מה מסתתר מאחורי הסודה לשתייה ואבקת האפייה שמככבות בכל כך הרבה מתכונים, מדוע בכלל משתמשים בהן ואיזו מהן עדיפה?

     freedigitalphotos.net | By lemonade

    freedigitalphotos.net | By lemonade

    נתחיל בסודה לשתיה ששמה המדעי הוא נתרן דו פחמני (או סודיום ביקרבונט בלועזית). השם אולי נשמע מפחיד, אבל בפועל פשוט מדובר בחומר בו משתמשים להתפחה של מאפים. ברגע שהסודה לשתייה באה במגע חומרים חומציים כמו יוגורט, דבש, מיצי פירות, חומץ או לימון מתחיל תהליך של תסיסה שגורם לבצק לתפוח ולקבל את המרקם הרך והאוורירי.

    האם סודה לשתייה מזיקה לבריאות? התשובה היא לא, כל עוד אתם לא מגזימים וצורכים ממנה כמויות גדולות במיוחד. היות וכל מאפה מכיל רק כמות מזערית, כנראה שיהיה לכם קשה מאוד להגיע למצב של כמות מסוכנת.

    כדאי לדעת שלסודה לשתייה יש גם שימוש מפתיע ובריא: אפשר לשלב אותה עם חומץ ולהשתמש בה בתור חומר ניקוי ידידותי לסביבה ולגוף האדם (וכמובן שרצוי לבדוק קודם כל את היעילות שלה על שטח קטן ונסתר). שימושים אפשריים נוספים בסודה לשתייה הם נטרול ריחות במקרר או בפח האשפה, תחליף ידידותי לדאודורנט ולמשחת שיניים (אין להשתמש בתדירות גבוהה מדי כדי לא לפגוע באימייל השן), רחיצת פירות וירקות, הרחקת נמלים ועוד.

    כמו קודמתה, גם אבקת האפיה נועדה ליצירת תסיסה והתפחה, אבל היא כבר מכילה גם חומר חומצי וגם סודה לשתיה, לכן מספיק לשים בבצק נוזל כלשהו כדי שהיא תעבוד. אם מסתכלים על המרכיבים שלה רואים שאבקת האפיה מכילה סודה לשתיה, חומצות מלח, עמילן ולפעמים גם מרכיבים שמכילים אלומיניום. העיניין הוא שאלומיניום נחשב לחומר בעייתי מאוד מבחינה בריאותית (ישנם מחקרים שמקשרים אותו למחלות כמו סרטן ואלצהיימר) ולכן עדיף להשתמש רק באבקות אפיה שלא מכילות אותו כלל.

    האם אפשר להחליף אבקת אפייה בסודה לשתיה?

    למרות החסרון של אבקת האפיה, שעלולה להכיל גם חומרים פחות בריאים, אסור לשכוח שבדרך כלל משתמשים בה בכמויות קטנות מאוד ולכן אם אתם לא אוכלים יותר מידי מאפים עדיף לכם להיצמד למתכון המקורי. ההחלפה בין אבקת אפיה לסודה לשתיה יכולה לעבוד רק אם במתכון יש חומר חומצי (כמו שהזכרנו – לימון, מיץ פירות, דבש וכדומה), אבל צריך לדעת להתאים את הכמויות, להיות מוכנים לניסוי וטעייה ולאפשרות שהבלילה או הבצק לא יתפחו כמו שצריך. במילים אחרות – לפעמים אפשר להחליף אבל במקרים רבים זה פשוט לא יעבוד.

    אפשרות נוספת היא להכין אבקת אפייה ביתית: כפית אחת של סודה לשתייה, שתי כפיות קרם טרטר (ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה) וכפית קונפלור יעשו את העבודה ויפטרו אתכם מהחשש מנוכחות של חומרים מזיקים כמו אלומיניום. בכל מקרה, אף אחד לא ממליץ לבסס את התפריט השבועי על מאפים, כך שמי שמשתדל לאכול בריא ייחשף לכמויות קטנות של אבקת אפיה, אם בכלל.

     

    מערכת האתר

    מערכת האתר

    "מה חדש?" מגזין בריאות שמעניין נשים!
    עדיין לא רשומה? לחצי כאן להרשמה


    טיפים ומאמרים נוספים: